Elmalı Kek Nasıl Yapılır?
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un
2 elma
Tarçın
Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
Yağlanmış bir kalıba( ben 26 cm lik kelepçeli kalıp kullandım) hamuru yayın.
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin.
Kekin üzerine yerleştirip 175 derecede ( turbo fırın için 160 derece) 30-35 dk. pişirin.
Keki fırından çıkarıp üzerine tarçın serpin.
Sonra hala kek sıcakken üzerine bir kapak kapatın.
Soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
2 adet yumurta1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı un
2 elma
Tarçın
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
Yağlanmış bir kalıba( ben 26 cm lik kelepçeli kalıp kullandım) hamuru yayın.
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin.
Kekin üzerine yerleştirip 175 derecede ( turbo fırın için 160 derece) 30-35 dk. pişirin.
Keki fırından çıkarıp üzerine tarçın serpin.
Sonra hala kek sıcakken üzerine bir kapak kapatın.
Soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…