Yurtdisinda yasayanlar ve
özleyenler icin Iskender Kebap tarifini vermek istiyorum bu sefer.
Hazirlarini aratmayacak lezzette oluyor, söyleyebilirim bunu...
Malzemeler:
yarim kilo kadar hazir döner
kisi sayisina kadar tirnak
veya kebapci pidesi (burada hazirini bulmam mümküm olmadigi icin onu da
kendim yaptim, asagida tarifini de verecegim)
3-4 kasik tereyagi
3-4 kasik salca
üzeri icin yogurt
tuz, istenirse karabiber veya baska bir baharat( ben hic bir baharat koymadim)
1 adet domates, 2 adet sivri biber
Yapilisi:
Pidelere dilimlere kesip
servis yapacaginiz tabaginiza koyun. Sosu icin 1 yemek kasigi tereyagi
ile salcayi hafif kavurun. Bir cay bardagi kadar su ile sulandirin ve
kisik ateste 7-8 dakika kaynatin. Döner etlerinizi az siviyag veya
tereyagi ile pisirin. Bunlari pidelerin üzerine yayin. Sosu da etin
üzerine dökün. Tabagin kenarina yogurt koyup. közlediginiz veya izgarada
pisirdiginiz biber ve domatesleri de yerlestirip en üste kizdirilmis
tereyagini dökerek servis yapabilirsiniz.