7 Ağustos 2013 Çarşamba

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi?

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi?
MALZEMELER:
500 gram kuru incir,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
100 gram kıyılmış ceviz içi,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı vanilya,
su.


YAPILIŞI:
İncirler yıkanır. Her biri 4′er parçaya bölünür. Sonra ke­narlı bir tepsiye dizilir.
•Tencereye nişasta konur. Azar azar süt ilave edilerek ezilir.
•Sonra ateşe konur. 1-2 taşım kaynatılır.
•Sonra incirlerin üstüne dökülür. Tepsi ateşe oturtulur.
• 1-2 taşım kaynatılıp ateşten alınır.
• l er kişilik tatlı tabaklarına konur.
•Üstlerine tarçınla karıştırılmış ceviz içi serpiştirilip servis yapılır.