Islak Kek Nasıl Yapılır?
180 gram bitter çikolata
1 su bardağı (165gram) toz şeker
4 yumurta, çırpılmış
1 su bardağı (150 gram) un, elenmiş
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin.
Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin.
Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip (çırpma teli ile) karışımı kaba dökün.
Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin.
Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
125 gram tereyağı180 gram bitter çikolata
1 su bardağı (165gram) toz şeker
4 yumurta, çırpılmış
1 su bardağı (150 gram) un, elenmiş
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Yapılışı:
Fırını 175C’ye getirin.Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin.
Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin.
Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip (çırpma teli ile) karışımı kaba dökün.
Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin.
Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
Afiyet olsun…